Vampyyrit
Vampyyrit ovat öisin liikkuvia, valonarkoja eläviä kuolleita, jotka tarvitsevat verta elääkseen. Vereksi käy ihmisten veren lisäksi eläinten veri, joka ei kuitenkaan makunsa puolesta ole yhtä miellyttävää. Silti useat vampyyrit pitävät verenjanonsa loitolla eläinten verellä ja ainoastaan herkuttelevat ihmisverellä. Vampyyrit voivat myös syödä normaalia ruokaa ihmisten tavoin, mutta tarvitsevat kaikesta huolimatta verta selviytyäkseen. Ihmisten ruoka ei ole vampyyreille tarpeellista, mutta kieltämättä vampyyreilla on aiempaa parempi ja herkempi makuaisti. Siitäkin huolimatta vampyyrit harvoin syövät ruokaa.
Vampyyrit selviävät pitkään ilman ravintoa eivätkä voi kuolla nälkään. Seuraamuksia liian vähäisellä ravinnonsaannilla kuitenkin on. Vampyyri muuttuu heikommaksi ja jopa liikkuminen hankaloituu. Tilanteen voi korjata veren juomisella ja vampyyri palautuu normaaliksi parissa kuukaudessa. Ongelmaksi muodostuu veren hankkiminen heikossa olotilassa.
Pysytelläkseen hyvässä kunnossa ja selviytyäkseen vampyyrin täytyy nauttia verta vähintään kerran kahdessa kuukaudessa, mutta mielellään useammin.

Vampyyreilla on muutamia yhteisiä pelisääntöjä, joiden opettaminen uusille vampyyreille, on yleensä noiden luojien vastuulla. Vampyyrit eivät tahdo tulla ihmisten tietouteen ja sen vuoksi peräänsä ei voi jättää ruumisvanaa, omat jälkensä on osattava peittää. Vampyyrien ei yleensä tarvitse edes tappaa uhrejaan, vain pyyhkiä noiden muisti tapahtuneen ajalta ja päästää menemään. Jotkut vampyyrit ovat kuitenkin suorastaan raakalaismaisia ja tappavat mielellään yhteisistä säännöistä piittaamatta.
Vampyyrit voivat elää yli tuhatvuotiaiksi ja ovat lähes kuolemattomia. Vampyyrit eivät ole muovautuneet itsekseen, vaan ensimmäiset vampyyrit ovat erittäin voimakkaan noidan aikaansaannos lähes kolmen tuhannen vuoden takaa. Uskotaan, ettei vampyyrin sielu saa rauhaa edes olennon kuoltua.
Kyvyt
Vampyyrit ovat siis metsästäjiä ja noilla on monia metsästystä helpottavia kykyjä. Esimerkiksi feromoneja sisältävä ominaistuoksu, joka on ihmisille lähes vastustamaton. Vampyyreilla on metsästysapunaan myös niin sanottu kutsuhuuto, joka vampyyrien omiin korviin kuulostaa eksoottisen linnun viserrykseltä, mutta jonka ihmiset kuulevat kukin eri tavoin. Ihmiset saattavat kuulla kutsun musiikkina, toiset esimerkiksi miellyttävänä puheäänenä. Vampyyri pystyy kohdistamaan kutsun väkijoukossa yksittäiseen ihmiseen. Nykyään vampyyrit kuitenkin käyttävät kutsua vain harvoin, nuoret vampyyrit eivät taitoa välttämättä edes hallitse, ellei noiden luoja ole katsonut sitä aiheelliseksi opettaa. Kutsu saattaa joskus toimia myös muihin vampyyreihin, mutta lajitovereihin sitä käytetään hyvin harvoin. Yleensä vain raivotautiin sairastuneet vampyyrit saattavat kutsua toisia luokseen. Raivotaudista lisää alempana.Vampyyreille kenties ominaisin ’kyky’, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, on noiden viehättävä ulkomuoto. Vampyyriksi muuttunut ihminen pysyy yleensä peruspiirteiltään itsensä näköisenä, mutta saattaa joissain tapauksissa muuttua ulkonäöllisesti viehättävämmäksi, siinä missä ylipaino ja silmiinpistävät lihakset karisevat muutoksen myötä. Tarkoittaen sitä, että vampyyrit ovat aina ruumiinrakenteeltaan hoikkia ja jänteviä, mutta eivät ulkoisesti erityisen lihaksikkaita. Siitäkin huolimatta vampyyrit ovat kuitenkin hyvin vahvoja eikä auton nostaminen yhdellä kädellä tuota noille mitään ongelmia.
Nälkäisenä, vihaisena tai ruokaillessa vampyyrin kaunis ulkomuoto kuitenkin muuttuu hieman petomaisemmaksi ja kulmahampaat tulevat esiin. Vampyyrin silmien väri muuttuu ja kasvoille ilmaantuu tummia verisuonia.

Vampyyreilla ei ole pulssia lainkaan. Olennot voivat kuitenkin tahdonalaisesti liikuttamaan sydäntään ja siten huijaamaan pulssin tarvittaessa. Sydämen sykkiminen aiheuttaa veren liikkumisen kuolleessa ruumiissa ja johtaa useimmiten eräänlaiseen huumautuneeseen olotilaan. Sydänlihas väsyy vampyyrin kuolleessa ruumiissa nopeasti, joten pulssin ylläpitäminen pitkään on mahdotonta. Pulssin huijaaminen vaatii paljon harjoitusta eivätkä kaikki sitä opi. Pulssin huijaamisen mahdollisuus ei ole yleistä tietoa eivätkä kaikki vampyyrit siitä edes tiedä.

Vampyyrit omaavat yliluonnollisen hyvät aistit ja refleksit, jopa ihmissudet jäävät noille toiseksi. Vampyyrit ovat myös merkittävästi ihmisiä nopeampia, pystyen juoksemaan 20 kilometrin matkan hieman alle neljään minuuttiin.
Vampyyrit näkevät tarkasti myös pimeässä ja voivat kuulla ääniä jopa sadan metrin päästä.

Vampyyrit voivat lumota katsekontaktin avulla niin ihmisiä kuin joitain muitakin olentoja. Katsekontakti täytyy kuitenkin pitää koko ajan lumouksen toimimiseksi.
Lisääntyminen
Vampyyrit eivät pysty lisääntymään luonnollisin keinoin. Senpä vuoksi uuden vampyyrin ja tuon luoneen vampyyrin välille kehittyy yleensä luja ja jopa intiimi – joskaan ei välttämättä seksuaalisesti intiimi – side. Vanhempi vampyyri toimii nuoremmalle eräänlaisena isä- tai äitihahmona, siinä missä vanhempi vampyyri yleensä pitää luomaansa vampyyria omana jälkeläisenään. Nuo saattavat jopa kutsua toisiaan isäksi/äidiksi ja pojaksi/tyttäreksi.
Jokaisella luojalla on velvollisuus opettaa uudelle vampyyrille kaikki tarpeellinen, kuten metsästys, siitäkin huolimatta että noiden tiet eroaisivat. Useimmiten tuore vampyyri viettää kuitenkin ensimmäiset 50-100 vuotta luojansa opastuksessa ennen kuin lähtee omille teilleen, jos silloinkaan. Tarvittavat tiedot tuore vampyyri kuitenkin tapaa oppia ensimmäisen kymmenen vuoden aikana, samalla kun nuo oppivat kontrolloimaan tuntemaansa nälkää.

Kuinka vampyyriksi muuttaminen sitten tapahtuu? Muuttuminen vaatii sekä vampyyrin pureman, että tuon verta muutettavan henkilön elimistöön. Kun ihminen on saanut vampyyrin pureman ja juonut tuon verta kuolinhetkellään, herää tuo muutaman vuorokauden kuluessa takaisin henkiin vampyyriksi muuttuneena. Jotta muuttuminen onnistuisi täydellisesti, puremasta saa olla enintään 72 tuntia (eli kolme vuorokautta) ja vampyyrin verta ihmisen on täytynyt nauttia viimeisen 12 tunnin aikana. Vampyyrin veri nimittäin katoaa ihmisen elimistöstä nopeasti.
Jos elimistössä on vain vampyyrin verta tai ihminen on saanut vain pureman, normaalisti kuolettava vamma saattaa parantua tai ihminen yksinkertaisesti kuolla. Toisin sanoen, vampyyriksi ei voi muuttua vahingossa.
Surmaaminen
Vampyyri voi olla kuolemattomana pidetty olento, muttei noiden surmaaminen suinkaan mahdotonta ole. Puisen vaarnan iskeminen vampyyrin sydämeen riittää. Olettaen, että siis onnistuu ensin nappaamaan vampyyrin ja sitten iskemään kyseisen vaarnan tuon sydämeen. Osaamaton saattaa helposti sinetöidä ainoastaan oman kohtalonsa.

Aurinko ja uv- valo yleensäkin ovat isoina määrinä vampyyrille tappavia. Valo polttaa noiden ihon välittömästi ja auringonvalossa vampyyrit leimahtavat tuleen ja kuolevat. Vasta ruokailleen vampyyrin sietokyky saattaa olla hieman tavanomaista parempi, tuon elimistössä virtaavan ja palovammoja parantavan veren vaikutuksen vuoksi, muttei ulkona liikkuminen siltikään tule kyseeseen. Vasta ruokaillut vampyyri selviytyy auringonvalossa korkeintaan 30 hyvin kivuliasta minuuttia. Mitä kauemmin vampyyrin edellisestä ruokailusta on, sitä hitaammin tuon palovammat paranevat ja sitä kivuliaampia vammat ovat.

Myös ihmissuden purema on tehokas tapa vampyyrin hengiltä saamiseksi. Puremaan ei ole keksitty parannuskeinoa ja pureman saaneella vampyyrilla on erittäin tuskaiset oltavat. Tuolle nousee korkea kuume ja mitä pidemmälle myrkky leviää, sitä suuremmat vaikutukset puremalla on, kunnes vampyyri lopulta kuolee.

Tässä lueteltuna myrkytyksen kymmenen vaihetta;
 • 1. purema tummuu ja on todella kipeä
 • 2. verisuonet pureman ympärillä alkavat tummua ja tummuminen leviää ympäri kehoa kivun samaan aikaan lisääntyessä
 • 3. kuume nousee ja vampyyri alkaa hikoilla, kuin olisi vähitellen muuttumassa takaisin ihmiseksi
 • 4. aistiharhat alkavat, esim. hallusinaatiot
 • 5. vampyyri on lähes liikuntakyvytön ja täysin harhojensa vallassa
 • 6. olo hiukan kohenee, mutta romahtaa sitten äkillisesti, harhat voimistuvat entisestään ja vampyyri on vaaraksi niin itselleen kuin muillekin
 • 7. vampyyri alkaa yskimään verta, silmät ja sieraimet alkavat vuotaa verta ja kulmahampaat putoavat
 • 8. keho antaa periksi sanoinkuvaamattomien kipujen kourissa, iho on täynnä tummia juovia ja raajat alkavat tummua kuolion vuoksi
 • 9. yleensä rauhallinen vaihe, sillä vampyyri on jo niin huonossa kunnossa, ettei pysy juuri tajuissaan
 • 10. mikäli kuolema ei ole tähän mennessä korjannut tai joku ystävällinen siunannut vampyyria armokuolemalla, kuolema seuraa viimeisessä vaiheessa pitkään jatkuneen ja kivuliaan kamppailun jälkeen
  • Muut erityispiirteet
   Vastoin joitain oletuksia vampyyrit näkyvät peileissä, valokuvissa ja heijastuksissa. Vampyyrit eivät myöskään kammoa valkosipulia eivätkä voi muuttua lepakoiksi. Vampyyrit ovat kuitenkin allergisia hopealle, joka polttaa noiden ihoa kosketuskohdalta. Jotkut vampyyreista ovat niin herkkiä, että reagoivat jopa kultakoruihin, joita on säilytetty samassa tilassa hopean kanssa.
   Vampyyrit eivät voi astua sisään tai edes ylittää ulko-oven kynnystä ilman kutsua sisään. Vampyyrille annetun kutsun voi myös aina perua. Toisen vampyyrien omistamiin rakennuksiin kuten myös julkisiin tiloihin – esimerkiksi ravintoloihin – vampyyrit eivät tarvitse kutsua.

   Kirkot, pyhät esineet ja ristit aiheuttavat vampyyreissa erittäin voimakasta pahoinvointia, niin fyysistä kuin henkistäkin. Ne eivät kuitenkaan aiheuta muita reaktioita, kuten polta, eikä niistä ole varsinaisesti hyötyä vampyyriä vastaan. Vampyyri kykenee astumaan pyhälle maalle ja jopa kirkon sisälle, muttei yleensä niin tee ilman erittäin hyvää syytä.

   Rautayrtti on kasvi, joka on voimakas ase vampyyria vastaan. Jos rautayrttiä joutuu vampyyrin elimistöön, olento useimmiten menettää tajuntansa, riippuen kuitenkin annoksesta. Yrtin ansiosta vampyyri muuttuu myös erittäin heikoksi ja kykenemättömäksi puolustautumaan. Rautayrtti on suosittu metsästäjien keskuudessa.

   Vaikka vampyyrit ovatkin allergisia auringonvalolle, joka polttaa noiden ihoa, olennot voivat kulkea päivänvalossa, jos omaavat noidan luoman, tämän mahdollistavan talismaanin. Talismaani voi myös muuttaa kantajansa ihon ruskettuneemman näköiseksi ja lämpimämmän tuntuiseksi. Loitsu langetetaan koruun tai asusteeseen, jota vampyyri kantaa aina mukanaan, hankalinta on kuitenkin löytää noita, joka suostuisi moisen talismaanin vampyyrille tekemään.

   Alkoholi, nikotiini ja huumeet vaikuttavat vampyyriin kuten ihmisiinkin, mutta ilman ikäviä sivuvaikutuksia. Vampyyreihin kyseiset tuotteet eivät vaikuta myöskään ulkonäöllisesti. Siitäkin huolimatta vampyyri voi jäädä koukkuun alkoholiin, tupakkaan tai huumausaineisiin, vaikka vampyyrin onkin helpompi lopettaa käyttö.

   Vampyyri on immuuni ihmisten sairauksilla ja vampyyrin veri parantaa suurimman osan taudeista.

   Vampyyri voi saada niin sanotun raivotaudin, josta parantuminen on lähes mahdotonta. Raivotautia esiintyy niillä vampyyreilla, jotka ovat juoneet lajitovereidensa verta. Raivotautinen vampyyri ei ruokaile ihmisistä tai eläimistä ellei ole pakko, vaan saalistaa ravinnokseen muita vampyyreita. Toisen vampyyrin kuolemaan ei kuitenkaan voi kuolla. Pureman saanut toipuu yleensä normaalisti saadessaan itse ihmisen tai eläimen verta. Raivotautiset vampyyrit ovat kuin villipetoja. Nuo eivät vampyyrien tavoin ole sivistyneitä eivätkä kunnioita vanhoja arvoja. Raivotautiin ei sairastu ensimmäisen lajitoveriin kohdistuvan puraisun jälkeen. Tauti kehittyy pikkuhiljaa ja lajitovereiden verta alkaa janota hetki hetkeltä enemmän ja enemmän, jos sitä nauttii useita kertoja.
   Vertailu
   HYVÄT PUOLET
   - Lähes kuolemattomia
   - Erittäin viehättäviä ulkonäöltään
   - Hyvin nopea paraneminen
   - Erittäin hyvät kuulo-, ja näköaistit
   - Erittäin voimakkaita
   - Nopeat liikkeet ja kehittyneet refleksit

   HUONOT PUOLET
   - Eivät pysty kulkemaan auringon valossa ilman noidan loihtimaa talismaania
   - Verta tulee nauttia vähintään kerran kahdessa kuukaudessa, mieluummin tietenkin useamminkin
   - Erittäin allergisia hopealle joka polttaa ihoa
   - Eivät voi tulla ilman kutsua sisään tai ylittämään edes ulko-oven kynnystä
   - Kirkot ja pyhät esineet sekä ristit aiheuttavat erittäin voimakasta pahoinvointia niin fyysisesti kuin henkisestikin
   - Rautayrtti on kasvi, joka on voimakas ase vampyyriä vastaan
   - Raivotauti

   SEKÄ ETTÄ
   - Ravinnon saannista riippuen karvat joko kasvavat todella nopeasti tai eivät ollenkaan
   - Erittäin seksuaalisia olentoja, etenkin ruokailun yhteydessä ja pitkään sen jälkeen
   - Koska vampyyri on kuollut ihminen, ei tuo kykene tuottamaan jälkeläisiä normaalein keinoin
   - Vampyyrin verta käytetään mm. huumausaineena ja joskus jopa parannuskeinona