Säännöt
Tästä ketjuun on listattu Undying RPG:n säännöt, joiden noudattamista edellyttämme pelaajiltamme niin foorumilla kuin kaikilla muillakin peliin liittyvillä keskustelualustoilla. Olemme laatineet nämä säännöt tasapainon, sujuvuuden ja miellyttävien pelikokemusten varmistamiseksi, joten pyydämme kaikkia liittymistä harkitsevia perehtymään niihin huolella. Ylläpito pidättää oikeuden puuttua asiattomaan, laittomaan tai muutoin näiden sääntöjen vastaiseen ilmaisuun foorumilla ja muilla roolipelin sisäisillä keskustelukanavilla.

1
KÄYTÖSTAVAT
Hyvät käytöstavat ovat kaiken a ja o. Undyingissä on nollatoleranssi muiden pelaajien solvaamisen, syrjimisen ja kiusaamisen suhteen. Riitatilanteet tulee käsitellä asiallisesti yksityisviestien välityksellä, ja ylläpito voi toimia tarvittaessa puolueettomana sovittelijatahona. Kehotamme kaikkia pelaajiamme perehtymään netikettiin ja muistutamme, että myös vahingossa tehdyistä loukkauksista kannattaa pyytää anteeksi!


2
AUTOHITTAUS
Älä suoranaisesti vaikuta ("autohittaa") toisen pelaajan hahmoon ilman erillistä lupaa. Pienistä, peliä edistävien liikkeistä kananttaa kysyä esimerkiksi peliviestin lopussa, sopiiko tämä toiselle osapuolelle; jos ei, peliviestiä tulee korjata. Viime kädessä päätösvalta omasa hahmosta on pelaajalla itsellään. Merkittävistä autohittauksista (esimerkiksi hahmon siirtely, fyysinen vahingoittaminen tai tappaminen) on sovittava tarkemmin esimerkiksi yksityisviestitse.


3
PUSKEMINEN
Puskeminen, eli kahden peräkkäisen viestin lähettäminen ("tuplapostaaminen") on kiellettyä pelien yhteydessä, ja sitä tulisi välttää myös muissa ketjuissa. Poikkeuksen muodostavat esimerkiksi omat poissaoloilmoitukset, joiden yhteydessä esiintyy herkästi väkisinkin tuplapostaamista. Off-gamessa puskemista voi harjoittaa hyvän maun rajoissa, mutta ylläpito suosittelee käyttämään ensisijaisesti muokkaa -toimintoa.


4
KAIKKITIETÄVÄT HAHMOT
Hahmon ja pelaajan tiedot eivät ole sama asia. Jos hahmo tietää esimerkiksi toisesta hahmosta jotain, minkä tietämiselle ei ole roolipelillistä (loogista, pelattua tai sovittua) syytä, puhutaan metapelaamisesta. Se on vastoin hyvää roolipelitapaa, ja näin ollen kiellettyä Undying RPG:ssä.


5
VOITTAMATTOMAT HAHMOT
Yhdenkään hahmon ei tule olla täydellisen ylivoimainen ja voittamaton. Nämä kaikin puolin täydelliset (nk. "Mary Sue") hahmot eivät ole yleensä kovinkaan mielekkäitä pelata, ja syövät herkästi myös vastapelaajan motivaatiota. Osa hahmoista on lähtökohtiensa puolesta vahvoja, mutta niillekin kannattaa keksiä lajin heikkouksien lisäksi myös muita, vaikkapa luonteeseen liittyviä puutteita, jotka tuovat hahmoon oman mausteensa. Vaikka lajikohtaisia eroja on paljon, maalaisjärki tulee pitää mukana!


6
HAHMON JA PELAAJAN MIELIPITEET
Kaikkia peleissä esiintyviä ajatuksia ei tule ottaa henkilökohtaisesti - hahmon ja pelaajan ajatusmaailmat ovat oletusarvoisesti kaksi eri asiaa, eikä hahmon arvio esimerkiksi toisesta hahmosta yleensä vastaa pelaajan arviota. UD:ssa kaikilla on oikeus mielipiteisiin – myös hahmoilla.


7
TASAPUOLINEN PELAAMINEN
Toivomme, että pelaajamme yritttävät pelata tasapuolisesti kaikkien kanssa muutamien samojen kasvojen sijasta. Kaikki ei aina inspiroi ja yhteistä, kiinnostavaa kuviota voi olla haasteellista keksiä, mutta UD haluaa profiloitua hyvän yhteishengen ja aktiivisen pelaajapiirin roolipeliksi, ei muutaman pelaajan kuppikuntien alustaksi. Pyri siis rohkeasti kehittelemään peli- ja juonikuvioita useampien pelaajien kanssa - tällöin myöskään vasta-alkajien ei tarvitse jäädä vaille seuraa.


8
KOPIOINTI
Muiden pelaajien hahmojen, juoni-ideoita tai muun materiaalin luvaton kopiointi on ankarasti kiellettyä. Ylläpito puuttuu plagiointiin kaikissa olosuhteissa välittömästi. Sen sijaan inspiraation hakeminen esimerkiksi hahmoonsa vaikkapa televisiosarjoista, kirjoista, elokuvista ja vastaavista lähteistä on sallittua ja jopa suotavaa; kehotamme tässäkin asiassa muistamaan kuitenkin hyvän maun rajat.


9
AKTIIVISUUSSÄÄNTÖ
UD:ssa on käytössä aktiivisuussääntö: edellytämme pelaajiltamme aktiivisuutta, jotta roolipeli pysyisi elinvoimaisena ja pelikuviot mielekkäinä. Tästä syystä ylläpito poistaa foorumilta käyttäjät, jotka ovat olleet vähintään kaksi (2) kuukautta epäaktiivisia ilman erillistä poissaoloilmoitusta. Olemme roolipeli, joten katsomme aktiivisuudeksi nimenomaan peli- ja juonikuvioihin osallistumisen: pelkkä sisäänkirjautuminen ja off gamen puolella oleminen ei valitettavasti riitä. Pelin jättäneiden käyttäjien hahmot poistetaan.


10
ERIKOISHAHMOT
UD:ssa on rajattu määrä erikoishahmoja, jotka palvelevat pelimaailman ja pääroolin kannalta merkittävää roolia. Liittyjän ensimmäinen hahmo ei voi olla erikoishahmo. Lisää erikoishahmojen määrittelystä ja rajoituksista löydät täältä.