Sinetit
Undying RPG:ssä on käytössä useita erilaisia sinettejä ja symboleita, joiden käyttötarkoitukset ovat moninaiset: siinä missä yksi karkottaa enkelin, toinen vangitsee demonin. Alle on listattu joitain esimerkkejä.

Pirunloukku ("Devil's Trap")
Pirunloukkuja on kahdenlaisia, joista yksinkertaisemmalla ja huomattavasti yleisemmällä (kuvassa) voi vangita rivi- ja suurdemoneita. Väkevimmät demonit vapautuvat kuitenkin hetkessä tällaisen sinetin kahleista. Voimakkaampi ja jokseenkin monimutkaisempi, mutta myös vähemmän tunnettu mukaelma symbolista pystyy sen sijaan vangitsemaan jopa kuolemansynnin tai arkkidemonin. Sinetin rikkoutuminen luonnollisesti vapauttaa riivaajahengen, mutta vangittuna demoni ei kykene käyttämään voimiaan eikä näin ollen pelastamaan itse itseään.
Enkelin karkottava sinetti ("Angel Banishing Sigil")
Enkelin karkottava sinetti on tuoreella verellä piirrettävä riimukuvio, joka karkottaa oikein aktivoituna kaikki enkelit viiden kilometrin säteeltä ja pitää sulkasiiven kuin sulkasiiven viikatemiehiä lukuunottamatta poissa muutaman tunnin ajan. Sinetti aktivoidaan asettamalla veren värjäämä käsi sitä vasten.
Kuolemansynnin kutsuva sinetti ("Sin Summoning Sigil")
Tämä vähän tunnettu sinetti yhdistettynä oikeaan loitsuun mahdollistaa kuolemansyntidemonin kutsumisen. Kutsujan kannattaa kuitenkin liittää loitsuun sen synnin nimi, jonka haluaa kohdata; muussa tapauksessa kutsu tavoittaa jokaisen punasilmän ja pahimmassa mahdollisessa tapauksessa kaikki seitsemän myös vastaavat.
Pentagrammi; riivaukselta suojaava sinetti ("Anti Possession Sigil")
Vaikka pentagrammi nykyisin yhdistetäänkin useimmiten Luciferiin, se on itse asiassa vanha demonihengen riivaukselta suojaava symboli. Kelttiläiseen pentagrammiin kuuluva ympyrä vahvistaa suojausta. Riimu suojaa kaikilta riivaajahengiltä, mutta oikein toimiakseen se tulee piirtää yhdellä liikkeellä. Yleisimmin suojausta käytetään erilaisiin koruihin kaiverrettuna, mutta esimerkiksi monet metsästäjät tapaavat tatuoida sen ihoonsa.
Kiirastulen avaava sinetti ("Purgatory Sigil")
Kiirastuleen eli Helvettiin vievän portaalin avaava sinetti vaatii toimiakseen monimutkaisen loitsun. Kaikki kuolemansyntejä heikommat demonit joutuvat käyttämään sinettiä liikkuakseen Helvetin ja Maan välillä.


Harvinaisuudet
Alle on listattu kaikki roolipelissämme mukana olevat harvinaiset esineet ja asiat, joita pelimaailmassa on lähtökohtaisesti yhdestä kahteen kappaletta. Mikäli hahmosi omistaa jonkin harvinaisuuden, ja haluat sen mukaan listaan tai haluat jonkun listassa olevan esineen hahmosi haltuun, ota yhteyttä ylläpitoon! Mikäli harvinaisuuden kohdalle on kirjoitettu, ettei nykyistä sijaintia tunneta, se on lähtökohtaisesti vapaa.
Ei harvinaiset esineet löytyvät Muut-listasta.

Excalibur
Excalibur on miekka, joka taottiin Taivaassa lasten suojelupyhimys Zacharielin aseeksi. Kalpa päätyi kuitenkin sattumalta kuningas Arthurin käsiin, joista se palautui ajallaan Taivaaseen odottamaan todellisen herransa voimien palaamista.
Orionin kehä ("Orion's Halo")
Soturienkeli Orion sai kiitokseksi muinaisista sota-ansioistaan Pyhältä Hengeltä voimallisen aseen, jolla on mahti surmata demoneita huomattavasti enkeliterää tehokkaammin. Ikivanha ennustus kertoo, että juuri kehällään Orion on kaatava väkevän syntidemonin maailman loppuessa.
Jäniksenkäpälä
Erään muinaisen noitapiirin luoma alkuperäinen jäniksenkäpälä tuo kantajalleen satumaista onnea, joka avittaa aina kuoleman välttämisestä rahapeleissä voittamiseen. Taikakalun voimasta kertoo paljon, että sen avustuksella kuolevainen voi käydä Helvetissä ja selviytyä ehjin nahoin takaisin. Voimallisella taikuudella on kuitenkin hintansa: mikäli jäniksenkäpälä vaihtaa omistajaa, lankeaa sen edelliselle haltijalle massiivinen, kirouksenomainen epäonni, joka johtaa lähes poikkeuksetta kivuliaaseen kuolemaan parissa päivässä. Taikakalun tämänhetkistä sijaintia ei tiedetä, ja niitä on vain yksi, mutta jäljitelmiä on helppo saada haltuunsa.
Azraelin terä ("Azrael's Blade")
Sanonta Kuolemasta korjaamassa satoaan ei ole pelkkä metafora - kuolemanenkelin hallussa todellakin on usein viikatteen hahmossa pidetty terä, jolla voi vaikuttaa minkä tahansa elävän olennon perimmäiseen olemukseen (sielu, henki). Azrael ei tavallisesti käytä tätä vaarallista välinettä, ja yleensä se on yleisen turvallisuuden nimissä osa hänen pyhää olemustaan. Ase on Jumalan luoma ja ainoa laatuaan.
Demonin tappava puukko ("Demon-Killing Knife")
Arkkidemoni Lilith kehitti keskiajalla Helvetin prinssien surmaamiseksi pyhässä tulessa taotun puukon, johon on kirjattu eenokinkielinen muinainen loitsu. Ase kykenee surmaamaan riivaajahengen kuin riivaajahengen kuolettavalla iskulla. Kun Lilith vangittiin uudelleen, puukko katosi kiirastulen syövereihin ja päätyi myöhemmin enkeli Zacharielin haltuun.
Taivaalliset nyrkkiraudat ("Enochian Brass Knuckles")
Nämä messinkiset nyrkkiraudat antavat uskomattomat fyysiset voimat, joiden avulla tavallisinkin ihminen kykenisi taistelemaan jopa arkkienkeliä vastaan. Ne toimivat vain parillisina ja kuolevaisen käsissä oikein aktivoituna. Nyrkkirautojen nykyinen sijainti on tuntematon.
Esineen nimi
Tähän selitys viereisestä taikaesineestä ja mihin, miten ja miksi sitä käytetään.


Yrtit
Loitsujen kannalta merkittävät, käyttäjäänsä suojaavat tai muuten vaikututensa vuoksi tietämisen arvoiset yrtit on listattu alle. Harvinaisten ja vaikeasti saatavien kasvien nimien lopussa on tähti (*).

Ukonhattu ("Wolfsbane")
Ukonhattu on erittäin myrkyllistä ihmissusille, johtaen suurina annoksina kuolemaan. Ukonhattumyrkytyksen saanut ihmissusi kärsii suunnattomista kivuista, hallusinaatioista ja mahdollisesti erilaisista aistiharhoista. Ukonhattu on vaikea poistaa elimistöstä, mutta siihen on olemassa keino: Mikäli yrtti on joutunut elimistöön avohaavan kautta, helpoin tapa on hieroa haavaan poltetun ukonhatun tuhkaa - tuhka täytyy kuitenkin olla samaa alalajia kuin elimistöön imeytynytkin ukonhattu tai se pahentaa oireita. Tuhkan voi myös sekoittaa veteen, joka tulee juoda mahdollisimman pian myrkytyksestä.
Rautayrtti ("Vervain")
Rautayrtti on vampyyrille myrkyllinen kasvi, joka aiheuttaa suurina annoksina verenimijän taintumisen. Rautayrtti heikentää vampyyriä huomattavasti ja polttaa hapon tavoin kuin suorassa ihokontaktissa. Suurien annosten jatkuva antaminen useiden päivien ajan voi koitua jopa verenimijän kohtaloksi, joskin useimmiten he selviytyvät myrkytystilasta parissa päivässä. Yrttiä vastaan voi kehittää sietokykyä voi nauttimalla sitä joka päivä pieniä määriä, mutta täydellistä immuniteettia ei ole mahdollista saavuttaa.
Salvia ("Sage")
Salviaa käytetään yleisesti henkilön tai paikan puhdistamiseen, pahojen henkien karkoittamiseen tai osana erilaisia yrttisekoituksia. Osa noidista hyödyntää sitä myös suojaavissa loitsuissa.
Nuottaruoho ("Lobelia")
Nuottaruohoa käytetään yleisimmin erilaisten loitsujen ainesosana. Sinisestä kukasta voidaan kuitenkin valmistaa uutetta, joka vie suun kautta nautittuna väliaikaisesti maagin voiman käyttää taikaa. Vaikutus päättyy uutteen poistuessa elimistöstä.
Lännenpihlaja ("Mountain Ash")
Lännenpihlajalla on suojaava vaikutus, jota hyödynnetään usein käytännöllisyyden nimissä tuhkaamalla kasvi, vaikka se ei tarpeen olekaan. Kourallinen lännenpihlajan tuhkaa riittää suojaamaan laajankin alueen, kunhan suojan piirtäjä uskoo siihen. Vain ihminen voi hyödyntää lännenpihlajaa, sillä sen vaikutukset kohdistuvat nimenomaan yliluonnollisiin olentoihin: ne eivät voi ylittää tuhkarajaa, ellei ihminen riko rajaa. Tämä koskee myös alkuvoimia, sillä yrtti sulkee niiden mielen kehän ulkopuolelle ja on täten esimerkiksi keino erottaa ne elementistään. Suun kautta nautittuna mikä tahansa pihlaja on keijuille myrkyllistä.


Muut
Tästä listasta löytyy kaikki muu esittelyn arvoinen, oli kyseessä sitten pyhä ase tai trendihuume.
Puuttuuko lista mielestäsi jotakin olennaista? Ota yhteys ylläpitoon!

Suola
Suola on mainio mauste, mutta sen hyvät puolet eivät suinkaan jää siihen; yksikään demoni ei voi nimittäin ylittää yhtenäistä suolajanaa. Esimerkiksi suolaympyrä suojaa sisällään olevia riivaajahengiltä, kun taas huoneen turvaamiseksi riittää sen ripottelu ovien ja ikkunoiden eteen. Suolaa on hyödynnetty myös ammuksena, sillä sitä sisältävät kudit hidastavat riivaajahengen etenemistä ja aiheuttavat inhottavia kipuja. Demonin voi myös vangita suolaringin sisään, mutta pirunloukku on varmempi tapa pidätellä niitä.
Epäpyhä tuli / Helvetin tuli
Epäpyhä tuli palvelee suurta roolia Helvetin kidutusmekanismeissa, polttaen sielua ja mieltä suurta tuskaa aiheuttaen. Juuri se pakottaa kuolleista kaiken inhimillisyyden muistoja myöten ulos ja vääntää Jumalan antamasta ikuisesta olemuksesta riivaajahengen. Väkevät demonit voivat kutsua pieniä määriä epäpyhää tulta ja hyödyntää sitä taistelussa; vain riivaajahenget ovat sen vaikutuksille immuuneja.
Pyhä tuli / öljy
On hämärän peitossa, miten pyhää öljyä valmistetaan. Sen alkuperä on onnistuttu jäljittämään Jerusalemiin, mutta muutoin tuota mystistä ainetta ei ominaisuuksiaan lukuun ottamatta juuri tunneta. Herkästi syttyvä öljymäinen neste ei ole sellaisenaan vaarallista, mutta enkeli tai edes arkkienkeli ei voi ylittää öljyä ruokanaan käyttävää pyhää tulta kuolematta. Pyhä tuli toimii samalla tavalla kuin pirunloukku demoneille, mutta se sammuu ajallaan, eikä enkeli todellakaan jää odottamaan sen sytyttämistä. Kyseessä on varsin harvinainen aine, mutta sitä ei ole missään nimessä mahdotonta hankkia. Loputtomiin tököttiä ei kuitenkaan ole, sillä edes arkkienkelit eivät tunnu tietävän, että miten sitä saisi lisää.
Pyhä vesi
Pyhä vesi on useimmiten papin siunaamaa vettä, joka polttaa epäpyhiä olentoja hapon tavoin. Sitä on kuitenkin helppoa tehdä vaikka itse, sillä siunaajan ei tarvitse olla Jumalan palvelija tai pyhä olento. Veden pyhittämiseen tarvitaan aina risti ja latinankielinen rukous. Sen teho varsinkin väkevämpiä demoneita vastaan on kuitenkin melko pintapuolinen.
Krusifiksi / risti
Vaikka useimmat epäpyhät olennot välttelevätkin pyhiä paikkoja, krusifiksillä ei ole niihin hetkellistä pahoinvointia suurempaa vaikutusta - vastoin useimpia uskomuksia.
Enkeliterä ("Angel Blade")
Enkeliterä on sulkasiipien suosima ase, joka heille annetaan ennen maahan laskeutumista. Aseella voi surmata niin enkelin, demonin, helvetinkoiran, viikatemiehen kuin nefiliminkin. Enkelin terä on pyhä, ja on jokaisen henkilökohtainen velvollisuus huolehtia omastaan. Ase on mitäänsanomattomasta ulkomuodostaan huolimatta äärimmäisen tehokas, eikä sen kantajan tarvitse itse olla pyhä olento.
Voodoonukke
Voodoossa käytettävä, yleensä hyvin yksinkertainen nukke, joka sidotaan maagisesti uhriinsa. Nuken avulla voi esimerkiksi murtaa kohteen jalan tai aiheuttaa suunnatonta kipua. Voimakkaimmat voodoon harjoittajat voivat jopa tappaa uhrinsa nuken avustuksella. Voodoo on kuitenkin kaksiteräinen miekka, ja taidokkaimmat maagit osaavat puolustautua siltä tehokkaasti.
Rauta
Rauta on erityisen vaarallista keijukansan edustajille. Suuremmat määrät nieltyä metallia johtavat kuolemaan ja suorassa ihokontaktissa se polttaa heidän ihoaan pahoin. Rauta polttaa myös demoneita, mutta huomattavasti lievemmin.
Hopea
Hopea on tehokas keino useita eri olentoja vastaan; esimerkiksi siitä valetut luodit ovat varsin tehokas ase niin vampyyrejä kuin ihmissusiakin vastaan. Hopea polttaa sille allergisia olentoja pahoin, jättäen toisen tai jopa kolmannen asteen palovammaa muistuttavan jäljen.
Kupari
Kupari aiheuttaa keijulle elimistöön päätyessään kivuliaan myrkytyskuoleman, ja jo pelkkä ihokontakti aiheuttaa vakavia toisen tai kolmannen palovamman kaltaisia haavaumia.
Kuolleen miehen veri
Kuolleen ihmisen verta käytetään lähinnä vampyyrien huumaamiseen, ja se on niin tehokasta, että verenimijän täytyy saada jostain puhdasta verta välttääkseen myrkytystilasta aiheutuvan kuoleman. Kuolleen veri aiheuttaa aina suunnatonta kipua ja tajunnantason alentumista, mutta joissain tapauksissa myös lieviä hallusiaatioita. Tippakin voi riittää vampyyrin tainnuttamiseen ja myrkytystilan syntymiseen. Maagit käyttävät kuolleen verta erilaisissa rituaaleissa, joista useat kurottavat kohti henkimaailmaa.
Vampyyrin veri / "Vdrop"
Huumausaineeksi tarkoitettu Vdrop jalostetaan kristallimaisiksi kiteiksi, jotka sekoitetan juomaan. Kristallikiteet imeytyvät hyvin nopeasti juomaan lämpötilasta riippumatta, ja niitä käytetään yleisesti tyrmäystippojen tavoin. Vdrop aiheuttaa voimakkaita hallusinaatioita, mutta samalla euforisen ja rentoutununeen olotilan. Muiden huumausaineiden tapaan myös jalostettu vampyyrin veri aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, eikä sillä ole parantavia ominaisuuksia puhtaan vampyyrin veren tavoin, joka voimistaa tuntemuksia ja toisaalta lieventää hallusinaatioita. Puhdasta verta pystyy nauttimaan suurempia määriä, eikä se aiheuta samanlaista riippuvuutta kuin jalostettu versio.
Pedon veri / "BEAST"
BEAST on ihmissuden verestä steroidiksi jalostettu aine, joka on etenkin kehonrakentajien suosiossa. Steroidi nautitaan yleisesti joko pulverina tai tablettina, eikä sitä voi havaita dopingtesteissä. Aine edistää lyhyessä ajassa merkittävästi lihaskasvua, mutta sivuvaikutuksitta käyttäjä ei selviä. BEAST aiheuttaa muiden muassa aggressiivisuutta, muistikatkoksia, levottomuutta - etenkin täydenkuun aikaan - ja riippuvuutta. Osaa sivuvaikutuksista ei vielä edes tunneta täysin, aineen oltua suhteellisen vähän aikaa markkinoilla.