Sanasto

Tälle sivulle on kerätty Undying -roolipelimaailmaan liityvää sanastoa aakkosjärjestykseen.
Tietyn sanan löydät parhaiten käyttämällä Ctrl + F -näppäinyhdistelmää.

TERMI  »  Selitys
     
A    
ALKUVOIMAT » Väkeviä ja primitiivisiä henkiolentoja, joista kukin hallitsee tiettyä kosmoksen lakia tai voimaa. Alkuvoimiin kuuluvat muun muassa Kaaos (NPC), Jumala ja maailmanlopun ratsastajat.
ARIEL » Arkkienkeli; luonto ja ympäristö.
ARKKIDEMONI » Valkosilmäinen demoni, joka tunnetaan nimellä Lilith. Ensimminen riivaajahenki, ja ainoa, jonka Jumala loi. Arkkienkelien sisar, Luciferin vaimo ja kuolemansyntidemonien äiti.
ARKKIENKELIT » Ensimmäiset ja voimakkaimmat Jumalan luomat enkelit. Heitä on kahdeksan: Lucifer, Mikael, Gabriel, Azrael, Rafael, Samuel, Ariel ja Uriel.
AVARITIA » Kuolemansyntidemoni; ahneus. Tunnetaan paitsi armottomasta ja kierosta luonteenlaadustaan, myös puhujanlahjoistaan. Helvetin sopimustenvartija ja valtionhoitaja. Superbian kilpakumppani.
AZALEA » Muinainen noita.
AZRAEL » Arkkienkeli; kuolema. Neljäs maailmanlopun ratsastajista, pitää loput kolme kurissa apokalpysiin asti.
AZRAELIN TERÄ » Kuoleman arkkienkeli Azraelin hallussa oleva ase, jolla voi vaikuttaa minkä tahansa olennon sisimpään olemukseen - esimerkiksi poistaa sielun. Äärimmäisen vaarallinen ja vahvasti vartioitu.
     
D    
DEMONIT » Helvetistä lähtöisin olevia, yleensä pahantahoisia riivaajahenkiä.
DEMONIN TAPPAVA PUUKKO » Arkkidemoni Lilithin kehittämä ase, jolla on voima surmata jopa kuolemansynti. Nykyisin enkeli Zacharielin hallussa.
     
E    
EITRI » Keijukuningas (talvi).
ENKELIT » Taivaasta lähtöisin olevia pyhiä olentoja, joiden tehtäväksi Jumala on antanut ihmisten suojelemisen ja demonien surmaamisen.
ENKELIN KARKOTTAVA SINETTI » Verestä piirretty symboli, jonka avulla enkelit voi karkottaa tietyltä alueelta.
ENKELITERÄ » Enkelien suosima ase, jolla voi surmata enkelin, viikatemiehen, helvetinkoiran, demonin tai nefilin.
EOLANDE » Keijukuningatar (syksy).
EPÄPYHÄ TULI » Helvetin kidutusmekanismi, joka polttaa sielua. Voimakkaimmat demonit voivat kutsua pieniä määriä epäpyhää tulta avukseen muissa ulottuvuuksissa.
EROS » Kuolemansyntidemoni; himo.
EXCALIBUR » Tarunomainen miekka, jonka kuningas Arthur veti kivestä. Alunperin enkeli Zacharielin miekka, joka periytyi Arthurille. Arthurin jälkeen Excalibur uudelleentaottiin Taivaassa. Nyt se sisältää pyhää taikaa, jonka ansiosta sillä pystyy surmaamaan sekä enkeleitä että demoneita. Vaarallisuutensa takia ase on sidottu vain Zacharielin käyttöön.
     
G    
GABRIEL » Arkkienkeli; hedelmällisyys, sopusointu ja kauneus. Jumalan tärkein sanansaattaja.
Γαῖα (GAIA) » Alkuvoima; maa. Jumalan luomistyön uinuva sivutuote. Unimaailman valtiatar ja unikulkijoiden luoja.
GOLEMIT » Savesta muovattavia palvelijaolentoja, jotka ovat lähes kuolemattomia ja hallitsevat yli-inhimilliset voimat.
     
H    
HARMAA LEGIOONA » Taivaan ja Helvetin ylivaltaa vastustanut yliluonnollisten salaseura, joka hajotettiin vuosisatoja sitten. Kerää voimiaan.
HELVETINKOIRAT » Suuria, useimmille kuolevaisille näkymättömiä, Helvetistä lähtöisin olevia susimaisia koiria, jotka repivät uhrinsa sielun irti - ja ruumiin palasiksi. Toimivat aina demonin alaisuudessa.
HELVETTI » Demonien kotiulottuvuus ja paikka, jossa paheellisesti eläneet sielut muunnetaan riivaajahengiksi päättymättömän kidutuksen kautta. Jakautuu kuolemansyntien mukaan seitsemään piiriin, joista kutakin hallitsee yksi kuolemansyntidemoni.
HOPEA » Useimmille yliluonnollisille myrkyllinen metalli.
HYBRIDIT » Kahden tai useamman lajin risteymiä, harvinaisia.
     
I    
IHMISSUDET » Ihmisiä, jotka ovat saaneet osakseen pedon kirouksen. Joutuvat muuttumaan joka täysikuu epäinhimillisiksi, susimaisiksi pedoiksi. Muutoin kykenevät hallitsemaan sitä, kummassa hahmossa liikkuvat.
ISÄ » Alkuvoima; yksi kolmiyhtenäisen Jumalan henkilöittymistä. Koko maailmankaikkeuden tekijä.
IRA » Kuolemansyntidemoni; viha.
     
J    
JEESUS » Alkuvoima; yksi kolmiyhtenäisen Jumalan henkilöittymistä. Sielujen puhdistaja.
JUMALA » Kolmiyhtenäinen alkuvoima, jolla on kolme erilaista henkilöittymää: Isä, Poika ja Pyhä Henki.
JUMALAN HENKI » Ks. PYHITTÄJÄ.
JÄNIKSENKÄPÄLÄ » Muuan muinaisen noitapiirin kehittämä onnenkalu, jonka haltija saa osakseen satumaisen onnen - esineen menettämistä seuraa kuitenkin musertava epäonni.
JÄRVINEIDOT » Salaperäinen ja puolueeton makean veden kansa, jonka edustajia on lähes mahdotonta havaita tai tavoittaa.
     
K    
KAAOS » Alkuvoima; ensimmäinen tietoisuus, tyhjiön hallitsija ja Jumalan luoja.
KARMA » Personifikaatio; edustaa syyn ja seurauksen toimintaa.
KEIJUKUNINKAALLISET » Neverwheren voimallisimmat keijut, he, jotka hallitsevat vuodenaikojen mukaan nimettyjä valtakuntia. Hallitsijoita on neljä: Mab, Sindri, Eolande ja Eitri.
KEIJUT » Magiaa taitavia, ilkikurisia ja sopimuksia tekeviä suippokorvia, jotka asuttavat omaa maataan nimeltään Neverwhere.
KIIRASTULEN AVAAVA SINETTI » Yhdistettynä väkevään loitsuun tämä harvinainen symboli voi avata tien Helvettiin. Kaikki kuolemansyntejä heikommat demonit joutuvat käyttämään sinettiä liikkuakseen Helvetin ja Maan välillä - mutta vain harvat saavat etuoikeuden kuulla siitä.
KIIRASTULI » Ks. HELVETTI.
KRUSIFIKSI » Symboli, joka aiheuttaa epäpyhille olennoille hetkellistä pahoinvointia.
KUOLEMA » Ks. AZRAEL.
KUPARI » Keijuille myrkyllinen metalli.
KUOLEMANSYNNIN KUTSUVA SINETTI » Vähän tunnettu symboli, jolla voi kutsua kuolemansyntidemonin. Mikäli tiettyä yksilöä ei nimetä, kaikki seitsemän voivat ilmaantua mielensä mukaan.
KUOLEMANSYNTIDEMONIT » Väkevimmät olemassaolevat demonit, punasilmät, Helvetin prinssit, Luciferin ja Lilithin lapset. Heitä on seitsemän: Ylpeys, Kateus, Viha, Laiskuus, Ahneus, Ylensyönti ja Himo. Jokainen heistä on luotu tuhoamaan yksi arkkienkeleistä.
     
L    
LILITH » Ks. ARKKIDEMONI.
LUCIFER » Ensimmäinen arkkienkeli, joka lankesi ylpeyden syntiin. Helvetin hallitsija, Lilithin puoliso ja kuolemansyntidemonien isä.
LUOJA » Ks. ISÄ.
     
M    
MAA » Ulottuvuus, jossa kuolevaiset elävät.
MAAEMO » Ks. GAIA.
MAAGIT » Magiaa hallitsevia ihmisiä.
MAAILMANLOPUN RATSASTAJAT » Tauti, Sota, Puute ja Kuolema. Ensimmäiset kolme ovat vähäisempiä alkuvoimia, jotka kuoleman arkkienkeli pitää kurissa maailmanloppuun asti.
MAB » Keijukuningatar (kevät).
MAGIA » Omasta perimmäisestä olemuksesta tai ympäristöstä ammennettavaa voimaa, jota useimmat yliluonnolliset voivat muovata tarkoitusperiensä mukaisesti.
MAMMON » Ks. AVARITIA.
MEDEIA » Muinainen noita.
METSÄSTÄJÄT » Yliluonnollisia saalistavia henkilöitä, yleensä ihmisiä.
MIKAEL » Arkkienkeli; taivaallisten sotajoukkojen päällikkö ja arkkienkelien johtaja.
MUINAISEN KEHÄN NOITAPIIRI » Ikivanha ja pelätty, nyt jo hajaantunut noitapiiri, jonka viittä jäsentä pidetään kaikkien aikojen väkevimpinä maageina. Juuri he löysivät tavan viedä muilta elinvuosia ja tavoittaa täten ikuinen elämä.
MUODONMUUTTAJAT » Ihmisiä, jotka voivat muuttua eläimiksi tai joissain harvoissa tilanteissa jopa toisiksi ihmisiksi.
     
N    
NEFILIM » Nefileiksi (yksikössä nefili, monikossa nefilim) kutsutaan hybridejä, jotka ovat demonin ja enkelin jälkeläisiä. Laji on luonnollisesti äärimmäisen harvinainen.
NEVERWHERE » Keijujen asuttama erityinen maa, jonne on lähes mahdotonta päästä ilman keijun luomaa portaalia.
NOIDAT » Ks. MAAGIT.
NOX » Personifikaatio; kauhu ja painajaiset.
NUOTTARUOHO » Yleisesti magiassa käytetty yrtti, joka kuitenkin sellaisenaan nautittuna salpaa maagin taikavoimat väliaikaisesti.
     
P    
PAHOLAINEN » Ks. LUCIFER.
PAINAJAISET » Lähtökohtaisesti harmittomia unia, jotka kuolevaisten maailmaan päästessään voivat kuitenkin aiheuttaa suurta tuhoa. Vaarallisimmat heistä ovat korruptoituneita entisiä unikulkijoita.
PELKO » Ks. NOX.
PERSONIFIKAATIOT » Heikkoja alkuvoimua. Personifikaatioita ovat muun muassa Pelko ja Karma.
PIRUNLOUKKU » Riimukuvio, jonka sisään joutunut demoni on käytännössä vanki - se ei pysty käyttämään voimiaan piirroksen ulkopuolella tai poistumaan siitä.
PSYKOKINESIA » Kyky liikuttaa, murskata ja paiskoa erilaisia objekteja. Tiheämmät ja painavammat objektit sekä elolliset olennot vaativat enemmän energiaa. Vanhalta nimitykseltään telekineesi.
PUNASILMÄDEMONIT » Ks. KUOLEMANSYNTIDEMONIT.
PUUTE » Alkuvoima; kolmas maailmanlopun ratsastaja. Edustaa nälänhätää.
PYHITTÄJÄ » Alkuvoima; yksi kolmiyhtenäisen Jumalan henkilöittymistä (Pyhä Henki, Jumalan Henki).
PYHÄ HENKI » Ks. PYHITTÄJÄ.
     
R    
RAFAEL » Arkkienkeli; parantaminen. Sairaiden suojelupyhimys.
     
S    
SAMUEL » Arkkienkeli; rakkaus ja lempeys. Rakastavaisten suojelupyhimys.
SETH » Muinainen velho.
SIELU » Kuolevaisen perimmäinen olemus, joka jatkaa elämäänsä kuoleman jälkeen. Sisältää voimallista energiaa ja on tästä syystä haluttua kauppatavaraa henkiolentojen (lähinnä demonit) kesken.
SINDRI » Keijukuningas (kesä).
SOTA » Alkuvoima; toinen maailmanlopun ratsastaja. Edustaa taistelua ja verilöylyä.
SUOJELUSENKELIT » Tyhjästä luotuja, voimallisia enkeleitä, joiden tehtävä on suojella ihmisiä ja taistella pahuuden voimia - lähinnä demoneita - vastaan.
SUPERBIA » Kuolemansynti; ylpeys. Perisynti, vanhin ja vahvin Luciferin ja Lilithin lapsista. Helvetin armeijan kenraali. Avaritian kilpakumppani.
SUURDEMONIT » Useimmiten kuolemansyntien luomia demoneita, jotka ovat huomattavasti ihmissielusta muuntuneita sukulaisiaan voimakkaampia. Eivät kuitenkaan yllä koskaan punasilmien tasolle.
     
T    
TAIVAS » Enkelien kotiulottuvuus ja paikka, jossa hyveellisesti eläneet sielut saavat nauttia sulkasiipinä. Pyhän Hengen voima suojaa ulottuvuutta kaikilta ulkopuolisilta uhilta, eikä yksikään Helvetin olento voi astua sinne jalallaan.
TAUTI » Alkuvoima; ensimmäinen maailmanlopun ratsastaja. Edustaa kaikkia sairauksia, mutta suosii tarujen mukaan ruttoa.
TELEPATIA » Laaja magianala, joka keskittyy mieleen - muun muassa ajatusten lukemiseen, ohjaamiseen ja manipulointiin.
TYHJIÖ » Kaikki luomakunnan ulkopuolinen äärettömyys. Kaaoksen valtakunta.
     
U    
UNIMAAILMA » Maaemo Gaian hallitsema ulottuvuus, jossa nukkuvat olennot vierailevat uneksiessaan. Painajaisten vankila.
UNIKULKIJAT » Antropomorfisia olentoja, joilla on kyky vaikuttaa unimaailmaan.
URIEL » Arkkienkeli; viisaus, muutos, armo ja ennakoiva ajattelu. Tieteilijöiden suojelupyhimys.
     
V    
VALKOSILMÄDEMONI » Ks. ARKKIDEMONI.
VAMPYYRIT » Ulkoisesti viehättäviä olentoja, jotka ravitsevat ikuista elämäänsä ylläpitääkseen itseään verellä.
VAPAHTAJA » Ks. JEESUS.
VELHOT » Ks. MAAGIT.
VIIKATEMIEHET » Kuoleman arkkienkeli Azraelin alaisia, tyhjästä luotuja enkeleitä, joiden tehtävänä on kerätä kuolevien sieluja.