Pääjuoni

Tältä sivulta pääset lukemaan pelimaailmaan merkittävästi vaikuttaneista tapahtumista ja tarkistamaan nykyisen pääjuoniasetelman. Uusimmat tapahtumat ovat viimeisenä; meneillään olevien tapahtumien otsikko on tummennettu ja niiden eteen on laitettu "»"-merkki.


Alkuasetelma

Taivaan pitkään nauttima rauhan ja vaurauden aika alkoi taantua Herran vuonna 2014, kun Lucifer pakeni Helvetin liekeistä suoraan Maahan, tarkemmin sanottuna Louisianan New Orleansiin. Pian myös kuolemansynnit alkoivat kerääntyä samalle alueelle, mihin Pyhä Kolminaisuus vastasi lähettämällä arkkienkelit tutkimaan molempia tapauksia – juuri ennen uutta takaiskua. Kostonhimostaan ja juonikkuudestaan tunnettu arkkidemoni Lilith pakeni sellistään viruttuaan siellä vuosituhansia, eikä kukaan tunnu tietävän hänen aikeitaan.

Vaikka Helvetin kuningaspari onkin jälleen vapaalla jalalla, Taivaan ja Helvetin väliset vihollisuudet saivat uuden mausteen, kun järkyttävä kokonaiskuva alkoi paljastua Kolminaisuudelle. Kenties kaiken takana ovatkin paljon uskottua vanhemmat ja vaarallisemmat viholliset, hiljalleen tappioistaan vironneet pahat voimat, joiden synkille suunnitelmille edes kiirastulen juonittelut eivät vedä vertoja…

ENKELIT PUTOAVAT

Maailmalla todistettiin 06. syyskuuta 2017 kiinnostava tähdenlentojen sarja, jossa kuusi meteoriksi vahvistettua taivaankappaletta saapuivat ilmakehään. Asiantutijat olivat täysin varmoja, että koko maailmassa keskustelua herättäneet kivenmurikat palaisivat tuhkaksi ennen maahantörmäystä. Ilmö oli parhaiten havaittavissa Louisianassa ja sen lähikunnissa.


Todellisuus oli kuitenkin luultua mutkikkaampi, sillä itse Pyhä Henki palasi Taivaaseen, kun hänen tietoisuutensa tuotiin huhu Luciferin väitetystä paosta. Keskusteltuaan toveriensa kanssa, entiteetti syöksi arkkienkelit Maahan tutkimaan väitettä ja sitä tosiasiaa, että Helvetin prinssit, kuolemansyntidemonit, ovat kerääntyneet alamaisineen Louisianaan.


Kuolemansynnit saavat valmistautua perimmäisten vihollistensa arkkienkelien saapumiseen.

HELVETIN HERRATTARET

Pitkään vangittuna virunut Luciferin puoliso Lilithin onnistui palata maan päälle: Maaemo Gaia ja pelon henkilöittymä Nox olivat heikänteet hiljaa hänen häkkiään jo vuosia, mutta kun ahneuden kuolemansynti Mammon otti Helvetin rajuin ottein hallintaansa, selli vahingoittui siinä määrin, että jopa sen heikennetty asukas saattoi murtaa kahleensa ja karata. Pian demonien äidin vapautumisen jälkeen huhut hänen kasvavasta mahdistaan alkoivat kiertää - eritoten siitä, kuinka Himon herra Eros teki ensimmäisenä myönntyksen luojalleen luovuttamalla tälle piirinsä Helvetissä. Nähtäväksi jää, kuinka Taivas suhtautuu Helvetin valtasuhteiden muutoksiin, ja millä tavoin loput syntidemonit reagoivat uuteen tilanteeseen.


Lilith jatkaa hiljaista nousuaan ja Helvetti pyrkii lisäämään piinaamiensa sielujen määrää voimistaakseen demoniarmeijaansa.

ÄITI MAA LIIKEHTII

Maaemo Gaia, yksi Kolminaisuuden vanhimmista ja voimakkaimmista vihollisista, on heräämässä miljoonia vuosia jatkuneesta unestaan - vihaisena. Jumalan kolme persoonaa ovat arvelleet, että sama voima, joka on herätellyt Maan tietoisuutta, olisi vastuussa myös Lilithin ja Luciferin vapautumisesta sekä muista toimenpiteistä, jotka ovat tähdänneet Kolminaisuuden otteen heikentämiseen. Ainoa Jumalaa vanhempi entiteetti, Kaaos, on käynnistänyt hyökkäyksensä. Voimakkaat luonnonilmiöt ovat yleistyneet raivostuneen Pyhän Hengen seuloessa kaikkeutta läpi häätääkseen ikuisuuden eläneen tyhjyyden takaisin pimeyteen. Kolminaisuus on määrännyt maailmanlopun ratsumiehet asemiin viimeisen taistelun varalta.


Ilmestyskirjan ratsastajat liikehtivät ja Taivas kerää voimiaan viimeiseen taisteluun, joka uhkaa jättää demonit yllättävän pieneen osaan. Mitä Kaaos tekeekään seuraavaksi?

» NYKYTILANE
Moni asia on selkiintynyt viidessä vuodessa, vaikka moinen aika onkin iättömille olennoille pelkkä silmänräpäys. Tietyt asiat eivät kuitenkaan muutu koskaan, ja maailmankaikkeuden loputtomassa valtapelissä kaikilla on omat intressinsä. Jännittynyt tilanne pelottaa monia, ja osa näkee lähestyvän apokalypsin ennemerkkejä – se, onnistutaanko lopullinen tuho estämään, ei ole välttämättä edes Kaikkivaltiaan hallinnassa. Joka ulottuvuudessa tilanteeseen on reagoitu eri tavoin. Monet yrittävät hyötyä tilanteesta, pyyteettömät tekevät parhaansa sen korjaamiseksi ja valtaosa jatkaa elämäänsä edelliseen tapaan, yrittäen selvitä päivästä toiseen. Kukaan ei voi kuitenkaan piileksiä tilanteelta, jonka vaikutukset ovat nykyiseltään nähtävissä kaikkialla:

Helvetissä Lucifer ja Lilith ovat palanneet vallan kahvaan, ajaen lapsensa Superbian ja Mammonin maanpakoon. Helvetin armeija järjestäytyy, mutta alakerran sieluvirroissa ei näy vielä notkahdusta.
Taivaassa enkelien taistelukoulutusta on lisätty selkeästi ja yhä useampi yksilö lähtee komennukselle Maahan toteuttamaan Jumalan tahtoa tavalla tai toisella. Arkkienkelit ovat vain vähän paikalla, ja lähtökohtaisesti valtaa käyttävät vanhimmat suojelusenkelit, Mikaelin upseerit. Pyhä Kolminaisuus yrittää löytää keinoa puolustaa maailmankaikkeutta Kaaoksen ja Maaemon jatkuvilta hyökkäyksiltä.
Maassa luonnon ääri-ilmiöt ovat lisääntyneet ja Ilmestyskirjan ratsastajat ovat liikehtineet entistä aktiivisemmin aiheuttaen muun muassa valtiosuhteiden jännittyneisyyttä, epidemioita ja lisääntyvää nälänhätää.
Unimaailmasta on tullut entistä vaarallisempi paikka, ja enkeleitä on kehotettu toimimaan siellä lähtökohtaisesti unikulkijoiden kautta. Maaemo on vapauttanut sieltä maailmaan enenevissä määrin painajaisia palvelemaan omia etujaan.

Pääjuoneen ei ole pakko osallistua, mutta sen vaikutukset pelimaailmaan tulee ottaa hahmoilla huomioon. UD:n pääjuonta viedään eteenpäin ylläpitojohteisesti, mutta pyrimme pitämään painopisteen pelaajien mahdollisuuksissa vaikuttaa pääjuonen kulkuun: otamme parhaamme huomioon pelien vaikutukset, vastaanotamme mieluusti sekä rakentavaa palautetta että ehdotuksia uusista juonenkaarista ja järjestämme tarvittaessa äänestyksiä jatkosta. Ilmoitamme uusista pääjuonen käänteistä täällä.