NPC-lajit ja -hahmot
Undying RPG:ssä on tiettyjä hahmoja ja lajeja (ns. "NPC:t" - lyhenne englanninkielisestä termistä "non-playable characters"), joita ei myönnetä pelattavaksi. Syynä tähän voi olla esimerkiksi hahmon tai lajin pääjuonellinen asema, voimataso tai yleinen haastava pelattavuus. Tällä sivulla on esitelty NPC-lajit ja hahmot, joiden roolista pelimaailmassa vastaa lähinnä ylläpito. Mikäli listasta puuttu jokin laji tai hahmo, joka mielestäsi kuuluisi sille, ota yhteyttä ylläpitoon ja kerro ehdotuksesi.

Kaaos
Kaaos on kaikkea epäjärjestystä ja olemattomuutta edustava alkuvoima, ensimmäinen ja alkujaan suurin mahti, joka kuitenkin loi vahingossa itsensä kanssa tasavahvan voiman. Alusta asti nämä kaksi tietoisuutta taistelivat, Jumalana tai Pyhänä Kolminaisuutena tunnetun uuden tunkeilijan luodessa maailmoja ja Tyhjyyden valtiaan vastaavasti tuhotessa niitä. Tätä jatkui ikuisuuksien ajan, kunnes voimakkaasta ristiriitaisuudesta kärsinyt Jumala oppi jakautumaan kolmeen eri osaan ja löytämään keskinäisen tasapainon; siinä missä Luoja ja Vapahtaja suojelivat luotua maailmankaikkeutta, raivopäinen Pyhä Henki kävi käsiksi Kaaoksen, kukistaen vihollisensa ja pakottaen hänet ikuiseen uneen universumin kauimmaiseen kolkkaan. Miljoonien vuosien jälkeen tuo synkkä tietoisuus on kuitenkin alkunut hiljalleen virota, kostoa valtansa kaappaajille hautoen. Kaaos aikoo herätä, kukistaa ikiaikainen vihollisensa ja syöstä hajalle hakatun maailmankaikkeuden sitä edeltäneeseen ihanaiseen epäjärjestykseen...

Kaaos ei hallitse fyysistä muotoa.
Helvetinkoirat

Helvetinkoirat ovat kauhua herättäviä otuksia, joita väkevimmät demonit ovat luoneet hoitamaan asioitaan. Näitä älykkäitä ja pahantahtoisia hirviöitä käytetään pääsääntöisesti sielujen noutamiseen - kun sopimuksen tehneen aika loppuu, demoni ei itse vaivaudu yleensä paikalle, vaan lähettää sijastaan helvetinkoiran, joka raahaa uhriparan sielun manan majoille maksamaan velkaansa jättäen jälkeensä vain veriset jäänteet. Niiden käyttäminen erityisesti kuolemansyntien alaisuudessa muihin tarkoituksiin ei ole kuitenkaan tavatonta, sillä esimerkiksi sekä raaka fyysinen voima että veitsenterävät hampaat ja kynnet tekevät helvetinkoirista tuhovoimaisen lisän armeijalle kuin armeijalle. Mikä parasta, nämä pedot ovat ehdottoman lojaaleja luojilleen ja noudattavat saamiaan käskyjä pilkuntarkasti - eikä niitä, toisin kuin demoneita, voi lahjoa.


Helvetinkoirien ulkonäössä ja koossa voi olla suurtakin yksilökohtaista hajontaa, mutta oletusarvoisesti ne muistuttavat nimensä mukaisesti koiramaista, isoa olentoa, jonka ulvonta raastaa korvia. Tavan kuolevaiselle tämä ei kuitenkaan merkitse paljoakaan; kiirastulen pedot ovat näkymättömiä kaikille muille paitsi demoneille, enkeleille ja niin sanotuille merkityille* sielulle. Helvetinkoira kykenee liikkumaan maan ja helvetin välillä oman tahtonsa mukaisesti.


* Sielun omistava olento, joka on sitä valuuttanaan käyttäen tehnyt demonin kanssa sopimuksen.

Järvineidot

Järvineidot ovat jopa yliluonnollisten mittapuulla myyttisiä olentoja, jotka näyttäytyvät ani harvoin. He eivät tapaa puuttua muiden elämään, ja poikkeavat periaatteestaan yleensä vain suuremman voiman (kuten Jumalan) pyynnöstä. Järvineidot elävät nimensä mukaisesti suurissa ja syvissä järvissä, piilossa katseilta. He ovatkin kiistatta maailmankaikkeuden parhaimpia piilottelijoita – edes kaikuluotain ei tämän kansan edustajia havaitse. Järvineidot elävät vain makeassa vedessä, ja elinympäristön vaihdos suolaisempaan koituu heille hitaaksi kuolemaksi.


Kukaan ei tiedä tarkoin, miltä järvineidot näyttävät, mutta myyttien mukaan he ovat paksulla, ihoa myötäilevällä limapeitteellä varustettuja ihmisiä, joiden alaruumiin paikalla on voimakas kalanpyrstö. Järvineidoista on saatavilla hyvin rajallisesti tietoa, ja valtaosa siitäkin perustuu spekulaatioihin. Ainoa tunnettu fakta on, että makean veden kansan laulu on hypnoottisen kaunista. Vastustamattoman äänen käyttötarkoitus on kuitenkin mysteeri.

Golemit

Pyhä Henki antoi hurskaalle rabbi Löwille kyvyn herättää fyysisesti tuhoamattoman, kaikkia mestarinsa käskyjä uskollisesti seuraavan saviolennon henkiin. Tämä olento, golem, olisi tunteeton, fyysisesti jopa demonia voimakkaampi, vammasta kuin vammasta nopeasti parantuva ja äärimmäisen vastustustuskykyinen magialle - golemit ovatkin oikeastaan itse ennemmin sieluttomia magian tuotoksia kuin varsinainen laji. Löwiltä kyky periytyi eteenpäin, mutta vain maageista väkevimmät ovat kyenneet luomaan golemin ja hallitsemaan sitä ilman, että saviolento on kääntynyt luojaansa vastaan.


Golem voi esittää ihmistä illuusion avulla, mutta se ei kykene piilottamaan otsassaan olevaa riimuyhdistelmää emet (אמת). Kyseessä on myyttisen saviolennon ainoa heikkous: sen voi nimittäin tappaa vain pyyhkimällä yhdistelmän viimeisen kirjaimen (א) pois, jolloin hepreankielinen ilmaus "totuus" muuttuu "kuolemaksi", ja golem hajoaa.