Metsästäjät
Metsästäjät ovat lähes poikkeuksetta ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella saaneet tietää yliluonnollisista olennoista. Yleensä jokin olento on surmannut metsästäjälle läheisen henkilön tai vastaavasti tehnyt hänelle itselleen jotain traumatisoivaa, herättäen uhrinsa vihan lajiaan kohtaan. Vaikka onkin olemassa perheitä, jotka ovat metsästäneet olentoja sukupolvien ajan, jokaisella on aina omat syynsä ryhtyä tehtäväänsä - joka ei varsinaisesti lupaa korkeaa ikää. Metsästäjältä vaaditaankin tiettyjä taitoja, jotta tuo kykenee surmaamaan itseään usein moninkertaisesti nopeampia ja vahvempia olentoja.

Metsästäjät jakautuvat karkeasti kahteen ryhmään: osa tappaa vain pahoja olentoja säästäen heidät, jotka eivät ole koskaan vahingoittaneet ketään, kun taas osa on radikaalisti sitä mieltä, että kaikki yliluonnolliset olennot tulisi hävittää.
Metsästys
Ulkopuolisen korvaan metsästys on lähinnä perinteinen tapa viettää aikaa ja hankkia ravintoa luonnosta, mutta joillekin se tarkoittaa paljon enemmän. Ihmiset, joille on selvinnyt yliluonnollisen lajin tai lajien olemassaolo, yleensä varsin epämiellyttävällä tavalla, ovat alkaneet metsästämään ja surmaamaan näitä olentoja omasta tahdostaan. Useimmat metsätäjät hakevat yhden yliluonnollisen veritekojen vuoksi oikeutta, ja joidenkin metsästäjien tuntema viha onkin niin suurta, etteivät he kykene säästämään kenenkään yliluonnollisen olennon henkeä.

Useimmiten metsästäjät kuolevat saalistamiensa olentojen kynsissä ennemmin tai myöhemmin; kuolinsyy on vain harvoin edes tulkittavissa luonnolliseksi. Tästä syystä osa metsästäjistä toimii ryhmissä esimerkiksi perheensä kanssa massan tuoman turva vuoksi; näissä perheissä myös lapset kasvatetaan tappamaan. Kyseessä on kuitenkin harvinainen ilmiö, sillä suurin osa metsästäjistä haluaa hoitaa työnsä itse. Jopa lyhytaikainen yhteistyö voi olla toisille äärimmäisen vastenmielistä. Tästä huolimatta on tavanomaisesta pitää tiiviisti yhteyttä toisiin metsästäjiin - tavalla tai toisella.
Välttämättömät taidot
Kyetäkseen tappamaan itseään monin verroin nopeampia, kokeneempia ja voimakkaampia olentoja, on metsästäjällä oltava nopeat hoksottimet ja tehokkaat refleksit. Luonnollisesti kuka vain voi ryhtyä halutessaan metsästäjäksi, mutta jos mielii pitää henkikultansa ensimmäistä metsästysreissua pidempään, on joidenkin perusasioiden ja -taitojen oltava hallussa. Onneksi metsästäjän taitoja voi hioa ajan kuluessa.

Hyvällä metsästäjällä on tilannetajua ja paljon hyödyllisiä taitoja, kuten taito olla näyttämättä pelkoaan ulospäin. Tähän kuuluu myös maalaisjärjen mukana pitäminen ja tyhmänrohkeiden tempausten välttely - liiallinen uskaliaisuus kun tapaa viedä aikaiseen hautaan. Varovaisuus on valttia! Taitava metsästäjä hallitsee lähitaistelutaidot hyvin ja on hyvässä fyysisessä kunnossa. Sohvaperuna tuskin jaksaa juosta saaliinsa perässä - tai huonommassa tapauksessa karkuun, jos ja kun osat vaihtuvat. Näiden ominaisuuksien lisäksi taitava metsästäjä ottaa tosiasioista selvää liiaksi kuulopuheisiin luottamatta - eikä lavertele liikoja ulkopuolisille. Hyvät aseidenkäsittelytaidot luonnollisesti pidentävät elinajanodotetta.
Cathy's
Cathy's on New Orleansin laitamilla sijaitseva, metsästäjien suosima kohtaamispaikka, jossa kykenee keskustelemaan asioista niin työhön kuin vapaa-aikaankin liittyen. Kohtaamispaikan he voivat myös esimerkiksi hankkia aseita - tavallisista suuriinkin erikoisuuksiin asti. Ulkopuolisia vierailijoita ei katsota hyvällä, eikä tuntemattomien voi väittää useinkaan viihtyvän tässä räkälässä.

Ulospäin Cathy's näyttää luotaantyöntävältä ja likaiselta pakalta, jossa viihtyy vain muutama kanta-asiakas. Ränsistyneissä seinissä näyttäisi ulkopuolisen silmin olevan vain teinien spraymaalauksia, jotka eivät tarkoita yhtään mitään, mutta todellisuudessa ne ovat elintärkeitä riimukirjaimia ja loitsuja, jotka pitävät pahat henget ja muut yliluonnolliset olennot tilan ulkopuolella. Rakennuksen jokaiseen kulmaan on piilotettu loitsupussit, ja seinien sisällä menee katkeamaton suolajana. Turvallisuutta ei ole tässä paikassa otettu ihan kevyesti, ja kaikki mahdolliset poppaskonstit, jopa ne kyseenalaisimmat, on otettu käyttöön.

Vaikka baaritila onkin ahtaammanpuoleinen, löytyy takahuoneesta paljon tilaa ja salahuoneita, joihin on kätketty paljon erilaista esineistöä. Eritoten kirjasto on tärkeä tila, sisältäen varsin vakuuttavan kokoelman yliluonnollisiin perehtyneitä kirjoja. Kirjasto sijaitsee rakennuksen kellarissa, jonne kirjoille on voitu järjestää optimaalinen tila säilymisen kannalta. Koska useimmat opukset ovat vanhoja ja varoen käsiteltäviä, suurin osa kirjoista on luettavissa myös digiversioina. Kokoelma on laajentunut vuosikymmenten saatossa ja sitä pyritään täydentämään aina mahdollisuuksien mukaan.
Vertailu
HYVÄT PUOLET
- Maailmassa on metsästäjien ansiosta ehkä hiukan turvallisempaa
- Taistelu- ja selviytymistaidot ovat omaa luokkaansa

HUONOT PUOLET
- Kuoleminen alle 50-vuotiaana hämärissä olosuhteissa on enemmän sääntö kuin poikkeus
- Työ on suurimmaksi osaksi varsin yksinäistä
- Palkkaa työstä ei saa, joten elanto on ansaittava mitä erikoisimmin keinoin
- Lähes kaikilla metsästäjillä on pitkä rikosrekisteri
(koska kaikkea tutkintatyötä ei voi suorittamaan laillisesti - kontolla on usein esim. murtoja, virkavaltana esiintymistä yms.))
- Yleensä ihmiset ovat kiittämättömiä

SEKÄ ETTÄ
- Paljon matkustamista, jopa kyllästymiseen asti
- Juuri kukaan metsästäjistä ei tunne yliluonnollisten koko kirjoa