Maagit
Maageja on ollut aina. Naispuoliset maagit tunnetaan myös noitina ja miespuoliset velhoina. Entisaikoina maageja poltettiin rovioilla. Totuus on kuitenkin se, että vain harva oikea maagi kohtasi loppunsa noitavainoissa. Suurin osa vainojen uhreista oli normaaleja ihmisiä, erityisesti naisia, joilla oli tavallista enemmän noituutena pidettyä tietoa, tai jotka muutoin vain eivät sopineet joukkoon.
Nykyään maagit saavat elää rauhassa. Noitavainoja ei enää järjestetä. Tilanteen tällaisenaan säilyttämiseksi taikavoimat on silti pidettävä visusti salassa, jotta ihmiset eivät saa tietää maagien todella olevan olemassa.

Maageista on kautta aikain liikkunut kaikenlaisia uskomuksia, joista osa on yhä tiedossa, siinä missä uskomuksia on kehittynyt myös lisää. Tämä teksti kertoo, mitkä uskomukset pitävät paikkansa ja mitkä ovat silkkaa taikauskoa/keksittyä.
Kyvyt
Maagit ovat normaaleja ihmisiä, jotka hallitsevat taikaa, kykenevät kanavoimaan luonnon energiaa ja osaavat ennustaa tähdistä. Jokaisella noidalla ja velholla on oma erikoiskykynsä, joka on noiden hallitsemista taidoista voimakkain. Esimerkiksi joku hallitsee luonnonvoimia paremmin, joku osaa ennustaa muita paremmin. Jokainen maagi hallitsee silti taian peruselementit. Omaa taikaansa voi vahvistaa harjoittelulla ja esimerkiksi kanavoimalla luonnonvoimia tai toisen maagin taikaa. Myös erilaisia taikaesineitä voi käyttää kanavoimisen lähteenä.

Luonnonvoimia on viisi; vesi, ilma, tuli, maa ja metalli. Näistä maagi yleensä hallitsee yhtä paremmin kuin muita.

Taikaa on erilaista ja sitä esiintyy erilaisissa muodoissa. Jokainen maagi hallitsee joko mustaa tai valkoista magiaa. Se, kumpi noista omalle kohdalle osuu, ei kuitenkaan ole yksilön päätettävissä, vaan nuo saavat tietää todellisen minänsä 16-vuotiaina. Suuntautuminen valkoiseen tai mustaan magiaan perustuu aina kyseisen henkilön todelliseen luonteeseen ja taipumuksiin. Legendan mukaan luontoäiti tekee päätöksen jokaisen nuoren velhon ja noidan kohdalla säilyttääkseen tasapainon valon ja pimeyden välillä.

16-vuotiaana maagit pääsevät myös kunnolla harjoittamaan ja vahvistamaan omia voimiaan. Mitä enemmän ikää kertyy, sitä voimakkaammaksi taika muuttuu. Kaikkien voimat eivät kuitenkaan ole samassa iässä samalla tasolla. Joillakin taikuus voi olla vähäisempää, toisilla taasen erittäin voimakasta.
Joillakin harvoilla jopa niin voimakasta, etteivät nuo kykene itse sitä hallitsemaan.
Lisääntyminen
Maageiksi synnytään, taikuus on nimittäin aina periytyvää. Jos toinen vanhemmista on tavallinen ihminen, se voi vaikuttaa jälkeläisen taian voimakkuuteen. Jälkeläisellä voi olla taikaa normaalisti, vähän tai ei lainkaan. Jos molemmat vanhemmat ovat maageja, noiden voimilla ei ole välttämättä vaikutusta jälkeläisen taian voimakkuuteen. Toisin sanoen kahden maagin jälkeläisen taika voi olla vanhempiensa taikaa voimakkaampaa, yhtäläistä, vähäisempää tai sitä ei välttämättä ole lainkaan.

Voimat ilmestyvät yleensä noin 10-vuotiaana, joillakin kenties myöhemmin. Voimien ilmestymisajankohta voi olla riippuvainen siitä, missä iässä omilla vanhemmilla voimat ovat ilmestyneet. Oman erikoisosaamisensa voi löytää oitis voimien ilmestyttyä tai vaikka esimerkiksi vasta useamman vuoden päästä. Voimat yleensä tasoittuvat 17 vuoden iän jälkeen ja tuossa vaiheessa ne myös suurin piirtein hallitsee. Joillakin voimien tasoittuminen voi tapahtua kuitenkin vasta kolmikymppisenäkin.

Joissakin hyvin harvinaisissa tapauksissa nuori maagi ei kykene hallitsemaan voimiaan ja voi aiheuttaa pahimmillaan jopa luonnonkatastrofeja.
Surmaaminen
Maagit ovat pohjimmiltaan ihmisiä, joten nuo pystyy surmaamaan ihmisten tavoin. Maageilla on kuitenkin voimansa ja nuo ovat siten tavallisia ihmisiä voimakkaampia, joten tappaminen voi osoittautua hyvinkin paljon hankalammaksi, riippuen maagin iästä, tuon taian voimakkuudesta ja taidosta käyttää voimiaan.

Nuottaruoho on tehokas yrtti maageja vastaan. Sisäisesti nautittuna kyseinen yrtti vie maagin voimat, muutoin se ei ole vaarallinen eikä ei vaikuta maageihin, vaan nuo pystyvät käsittelemään yrttiä itsekin.
Vertailu
HYVÄT PUOLET
- Taikuus.
- Parhaimmillaan kykenevät hallitsemaan hetkellisesti luonnonvoimia (tuli, maa, vesi, ilma, metalli)
- Jokaisella magiaa taitavalla on oma erikoisosaamisensa ja mihin tuon magia painottuu

HUONOT PUOLET
- Eivät itse kykene valitsemaan puoltaan, ainakaan tietoisesti
- Joskus magia on liian voimakasta ja hallitsee maagia, eikä toisin päin
- Nuottaruoho tehokas yrtti maageja vastaan

SEKÄ ETTÄ
- Kykenevät ennustamaan pitkällekin tulevaisuuteen, osa paremmin kuin toiset
- Taika voimistuu iän myötä, eikä kuusitoistavuotias näin ollen voi yleensä olla yhtä vahva kuin viisikymmentävuotias