Liittymisohje
Tehtyäsi liittymispäätöksen ja luettuasi roolipelimaailman kannalta merkittävät infoketjut (pääjuoni, lajien esittelyt, säännöt ja pelaaminen), voit alkaa miettiä, millaisella hahmolla haluaisit pelata. Hahmon tulisi olla pelaajansa kannalta mahdollisimman inspiroiva ja innostava - siis sellainen, jolla on mielekästä pelata – jolloin myös uusien juonikuvioiden suunnittelu on jouhevampaa. Emme vaadi pienillä yksityiskohdilla täytettyjä romaaneja hahmoesittelyiksi, sillä niiden toteutustapa on UD:ssa hyvin vapaa, joskin ylläpito kannustaa lukijaystävällisyyteen. Tarkista kuvalistasta, onko haluamasi kasvomalli jo varattu, sillä emme hyväksy samoja kasvoja kahdelle eri hahmolle - elleivät kyseessä ole identtiset kaksoset. Suosittelemme tekemään etukäteen kasvomalli- ja nimivarauksen varauslistaan.

Luo liittymiskirjaan uusi viesti ja otsikoi se hahmosi nimellä. Mikäli hahmollasi on ihmisalias (eli nimi, jolla hän esiintyy ihmisenä), se tulee laittaa sulkeiden sisään. Otsikkokentän alapuolella on kohta 'Viestiketjun info (hahmoesittelyn info, peliin osallistuvat hahmot)', johon tulee ilmoittaa hahmosi laji, sukupuoli ja mahdollinen asuinkaupunki. Mikäli hahmollasi ei ole vakituista osoitetta ja hän liikkuu useamman kaupungin välillä, riittää tähän maininnaksi: ”Louisianan alue”.
Pakolliset tiedot
Hahmon koko nimi
(Kutsumanimi - Ei pakollinen, mutta syytä ilmoittaa, jos hahmoa ei kutsuta etunimellä.)
Ikä
Ammatti/koulutus
Kaupunki
Sukupuoli
Laji
Sivilisääty
Luonne
Menneisyys
Ulkonäkö
- Ulkonäön suhteen riittävät hyvät kuvat tai kattava selvitys ulkonäöstä.
Kasvomalli - Ilmoitathan selkeästi kuka hahmosi kuvissa esiintyy.
(Pituus - Pakollinen vain pelkkien kuvien tapauksessa.)
Apua hahmonluontiin
Etkö tiedä sopivaa näyttelijää hahmosi kasvomalliksi? Etkö halua piirtää hahmosi kuvia? Kurkkaa esimerkiksi tänne, tänne tai tänne !

Nimiä voi etsiä internetin syövereistä esimerkiksi hakusanoilla "baby girl names" tai "baby boy names". Ylläpidon suosittelemia nimisivustoja ovat  tämä, tämä ja tämä.

Myös sukunimiä voi hakea internetistä, tässä yksi työkalu sitä varten.

Inspiraatiota hahmoon voi hakea vaikkapa elokuvista ja sarjoista, esimerkiksi näistä:
True Blood
The Vampire Diaries
Teen Wolf
the Originals
Hemlock Grove
Moonlight
Dracula Untold
Dracula
Supernatural
Underworld
Kindred: The Embraced
Beautiful Creatures

Wikipedian listaus vampyyriaiheisista elokuvista löytyy täältä, ihmissusista taas täältä ja yleisesti yliluonnollisista täältä. Inspiraatiota ei tarvitse hakea pelkästään elokuvista ja tv-sarjoista, sillä myös kirjat ovat hyvä vaihtoehto. Muistathan kuitenkin, että kaikissa mainituissa tapauksissa suora kopiointi on kiellettyä.

(Huom. Linkit ovat englanniksi!)

Täältä löytyvät kattavat ohjeet hahmonluontiin.